Keperband

Keperband is gemaakt van katoen of een synthetisch materiaal. Herkenbaar aan het visgraatmotief. een weefwijze die dit band zeer sterk maakt.

Band in visgraatmotief

Keperband is een veelgebruikt band in diverse industrieën, maar ook thuis ligt het in veel naaimanden. Dit zegt al iets over de diversiteit aan toepassingen. Een speciale is het gebruik in medische kleding. Dit vraagt extra aandacht. Deze kleding wordt namelijk gewassen op hoge temperaturen, naast de stof dienen ook de gebruikte garens en fournituren tegen deze behandeling te kunnen.  De reden dat voor deze specifieke kleding slechts 100% katoenen keperband wordt gebruikt.

Soorten

Er bestaan diverse soorten keperband. We kunnen een onderscheid maken in de gebruikte grondstof(fen) en kleuren. Om bij de eerste te beginnen. Keperband wordt hoofdzakelijk geproduceerd uit katoen of kunsstof, ook zijn er varianten. Enn bekende band van katoen met een deel polyamide. Deze laastste stof zorgt voor een strakke uitstraling van de vaak wat rommelig ogende uitvoering van 100% katoen.

Kleuren

Keperband kan in iedere kleur geproduceerd worden. Het is economisch gezien natuurlijk niet aantrekkelijk om dit te doen. Daarom kiest men voor een aantal standaard kleuren in iedere collectie. Andere kleuren klunnen vervolgens wel besteld worden, echter zijn er dan vaak hoge afneme volumes verplicht. Per anbieder kan hert aantal beschikbare kleuren variëren. Je zoekt dus het beste naar een aanbieder mert voldoende aanbod.

Maten

Smal tot 5 cm breed keperband in diverse (web) winkels beschikbaar. Soms biedt men het per meter aan, vaak alleen per rol. Het kopen van een beperkt aantal meters zorgt wel voor een behoorlijk hoge prijs. Denk je in de toekomst het band vaker nodig te hebben, dan is een rol kopen stukken goedkoper. 

Aanbieders

Keperband kopen kan op veel plekken online  en offline. We noemen er hier een paar.

Lintenkopen.nl groot aanbod

Keperband.nl, in 2020 pas gestart met een uitgebreid aanbod

Lintengroothandel.nl Groothandel van lint en keperband voor de zakelijke gebruiker.